Általános iskolák

Település:
Budapest, 16. kerület

Létrehozva:
2019-10-18 17:40:09


Jókai Mór Általános iskola


Tehetséggondozás, készségfejlesztés, logopédiai órák, korrepetálások, kiscsoportos foglalkozások

Családias hangulatú, a gyermekközpontú nevelést előtérbe helyező, stabil tudás és értékek közvetítésére törekvő iskola. Emelt szinten oktatjuk a testnevelést és az idegen nyelveket, hagyományosan a németet, újabban ehhez csatlakozik az angol is. Differenciáltan, szintcsoportokban tanítjuk 5. osztálytól a magyar és matematika tantárgyakat, hiszen szeretnénk minél teljesebben megvalósítani az egyénre szabott képességfejlesztést és a tehetséggondozást. A gyerekek iskolába kerülésétől vizsgáljuk, milyen segítségre van szükségük, hogy fejlesztő foglalkozásokon, logopédiai órákon, kiscsoportos vagy egyéni korrepetálásokon nyújthassunk támogatást egészen a 8. osztály elvégzéséig.
 
Sportolási lehetőségek: kézilabdakosárlabda, játékos gyermektorna, gerinctorna, sakk, cselgáncs, karate, labdarúgás, úszás, asztalitenisz, modern tánc

Szakkörök: rajz, angol, német, furulya, drámajáték, informatika, matematika, fizika, történelem, énekkar, origami, meseolvasó, anyanyelvi, természetismeret, tanulás tanulása, játékos matematika, festés-bábkészítés

Hagyományok: Színvonalas műsorokkal emlékezünk meg nemzeti ünnepeinkről. Önköltséges erdei iskolát szervezünk az 5. évfolyamon. Népszerűek a játszóházak, a farsang, a gyermek- és sportnapi programok, a családi nap, a kulturális műsorok és a színházlátogatások.

Tárgyi feltételek: A kerületben az egyik legnagyobb tornateremmel és sportudvarral büszkélkedhetünk. Tantermeink korszerű bútorokkal vannak berendezve. Két számítástechnika terem áll a tanulók rendelkezésére, interaktív táblák segítik az eredményes oktatást. A könyvtárnak kb. 15.000 kötetes állománya, tekintélyes CD- és videótára, valamint különálló olvasóterme van. Internetes hozzáférés biztosítja a tanuláshoz, önképzéshez és információszerzéshez szükséges feltételeket.


Az intézmény vezetője: Bohus Mihály László intézményvezető

CímBudapest, Tiszakömlő u. 29-35, 1163

Telefonszám+36 1 403 5085 

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »